Als basis voor Performance Management en Business Intelligence oplossingen realiseert Forcea een geïntegreerde datawarehouse omgeving waarbij unieke dimensies gebruikt worden. 

 • De schaalbaarheid van deze omgeving levert direct de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren, zodat de informatievoorziening altijd in lijn is met de informatiebehoefte. Hiermee kan binnen een recordtijd een Business Intelligence omgeving worden geïmplementeerd. 
 • De architectuur van het datawarehouse wordt flexibel gemaakt voor het vergaren van sturingsinformatie vanuit verschillende invalshoeken. De architectuur is aanpasbaar, met een herbruikbare onderliggende metadata laag gebaseerd op unieke dimensies. Dit geeft een flexibel dimensioneel framework dat rapportering en analyse mogelijk maakt over alle afdelingsgebieden en schaalbaar is tot een oplossing voor de gehele organisatie.

 

De Forcea consultants hebben ervaring met: 

 • De strategiebepaling en de design van dedatawarehouse omgeving en de bepaling van de dimensies
 • De implementatie van datawarehouse oplossingen voor het extraheren, transformeren en opladen van gegevens uit operationele bestanden in datamarts en datawarehouses
 • Daarop bouwen ze geavanceerde toepassingen voor o.a.
  •    Business Intelligence, Rapportering & Analyse
  •    Scorecarding & Dashboarding
  •    Planning, Budgettering & Simulaties

 

Het datawarehouse reflecteert de organisatie in al haar processen. Vijf kernprocessen vormen de pijlers onder de  datawarehouse aanpak van Forcea.

Sub-processen

 • Datawarehouse strategie bepaling, studie en analyse

  Forcea helpt bij de inventarisatie en het bepalen van de noden en prioriteiten zodat het datawarehouse project gedefinieerd wordt met de nodige doelstellingen, de behoeften, de omvang, de beoogde resultaten, de beschikbare en nodige middelen (budget & staffing) en de mijlpalen. Tijdens de studie en analyse inventariseert Forcea de aanwezige systemen en de informatiebehoeften binnen de organisatie.

 • Datawarehouse design

  De ontwikkeling van het datawarehouse start met een haalbaarheidsonderzoek met de hoofdlijnen van de architectuur van het datawarehouse en het projectplan. Deze voorstudie besteedt aandacht aan de business issues, de inrichting van de organisatie, de design en architectuur van de systemen en de prioriteitstelling.

  De architectuur is toekomstgericht opgebouwd en is dus modulair, schaalbaar, uitbreidbaar en te veranderen.

 • Datawarehouse ontwikkeling en implementatie

  Volgens de prioriteitstelling in de datawarehouse strategie bepaling worden de onderdelen van het datawarehouse uitgewerkt in verschillende fases. Op deze manier worden op korte termijn werkende onderdelen opgeleverd en is er snel resultaat.

 • Datawarehouse Project Management en Advies

  Forcea levert advies en project management bij het opstarten en implementeren van datawarehouse projecten, doet audits van de bestaande omgevingen, optimaliseert data processen en begeleidt selecties van de juiste datawarehouse oplossingen.

 • Datawarehouse Training & Support

  Een belangrijk stap in elk datawarehouse project is de kennisoverdracht en opleiding. Forcea levert aan haar klanten ook support, nazorg en begeleiding bij implementatie na de implementatie.