Performance Management is een methodologie waarmee de implementatie van bedrijfsstrategieën geoptimaliseerd wordt.

• Performance Management is gebaseerd op resultaatgerichte en geïntegreerde analytische processen die financiële en operationele data samenvoegen.
• Met Performance Management kunnen de prestaties en successen van een organisatie gemeten en gestuurd worden door het optimaal bepalen, meten en beheren van de beleidsinformatie.

Forcea ondersteunt de Performance Management methodologie door het inzetten van diensten en oplossingen voor Scorecarding, Planning, Rapportering en Analyse toepassingen en het opvolgen van prestatie indicatoren (key performance indicators  of KPI’s) doorheen heel de organisatie van de klant.

Het succes van Performance Management initiatieven wordt bepaald door:

• het overbruggen van de kloof tussen de strategie en de uitvoering ervan
• het bepalen van doeltreffende en resultaatgerichte KPI’s en meetwaarden
• het aanleveren van een efficiënte communicatiestructuur die het opvolgen mogelijk maakt van de KPI’s door alle beslissingsnemers

De Performance Management diensten van Forcea bestaan in hoofdlijnen uit 4 deelprocessen.

Sub-processen

 • Performance Management strategie bepaling & studie & analyse

  Samen met de klant bepaald Forcea de te volgen strategie voor het Performance Management project, met daarin welke verschillende acties er moeten ondernomen worden om een bepaald doel te bereiken en definieert de doelstellingen, de behoeften, de omvang, de beoogde resultaten, de meetwaarden en KPI’s en de beschikbare en nodige middelen (budget & staffing) en de mijlpalen. Hiervoor wordt gestart van een audit van de bestaande Performance Management projecten en een studie van de noden van de klant. Van daaruit wordt bepaald wat de ideale situatie en eindresultaat zou moeten zijn (as is to be analyse).

 • Performance Management implementatie

  Forcea implementeert Performance Management oplossingen voor Scorecarding, Planning, Rapportering en Analyse toepassingen en het opvolgen van prestatie indicatoren (KPI’s) doorheen heel de organisatie van de klant.

 • Project Management en Advies

  Forcea levert advies en project management bij het opstarten en implementeren van Performance Management projecten, beoordeelt de bestaande omgevingen en begeleidt selecties van de meest geschikte Performance Management oplossingen.

 • Performance Management Training & Support

  Een belangrijk stap in elk Performance Management project is de kennisoverdracht en opleiding. Forcea levert aan haar klanten ook support, nazorg en begeleiding bij implementatie en bij nieuwe ontwikkelingen.