Informatie

 Algemene omschrijving van de opleiding IBM Cognos Connection & Workspace Advanced:
 
IBM Cognos Connection is het webportaal voor IBM Cognos BI. Deelnemers van deze cursus leren het webportaal te gebruiken en te onderhouden om rapporten te publiceren, vinden, organiseren en om documenten te tonen. IBM Cognos Workspace Advanced is de laagdrempelige selfservice analyse- en rapporteringsmodule uit de IBM Cognos BI suite. Deelnemers van deze cursus leren met IBM Cognos Workspace Advanced eenvoudige maar doeltreffende analyses en rapporten te maken, waarbij zowel aggregatie- als detailgegevens worden aangesproken. Ook filter- en visualisatietechnieken worden aangeleerd. Aan de hand van demo's, workshops en praktijkervaring wordt geleerd hoe je IBM Cognos Workspace Advanced kan gebruiken om analyses en aantrekkelijke rapporten op te stellen en te delen binnen uw organisatie.
Doelgroep:
 
Medewerkers die een eigen dashboard willen opstellen op basis van bestaande rapportelementen en eenvoudige analyses en rapporten willen opmaken en delen met collega’s.
 
Voorkennis:
 
Voor de ééndaagse opleiding IBM Cognos Connection & Workspace is geen voorkennis vereist.
 
Resultaat:
 
Deelnemers kunnen na het volgen van deze cursus zelfstandig analyses en rapporten opmaken met IBM Cognos Workspace Advanced. Ook weet men om te gaan met IBM Cognos Connection, het portaal van IBM Cognos.